Rengöringstips

Regelbunden och effektiv husstädning – håll ditt hem i toppskick

Regelbunden husstädning

Det är ingen tvekan om att ett rent och välorganiserat hem skapar en behaglig miljö att leva i. Men ibland kan det vara svårt att veta var man ska börja när det gäller att hålla huset rent och snyggt. I denna artikel kommer vi att utforska en strukturerad och effektiv husstädningsrutin som hjälper dig att hålla ditt hem i toppskick. Vi kommer att gå igenom varje rum i hemmet och ge dig användbara tips och tricks för en noggrann och tidsbesparande städning.

Vardagsrummet

1. Dammsug och moppa golvet

Innan du börjar städa vardagsrummet är det viktigt att rengöra golvet noggrant. Börja med att dammsuga hela golvet för att avlägsna smuts, damm och hårstrån. Använd en högkvalitativ dammsugare med bra sugförmåga och en lämplig borste för att fånga upp smuts även från djupare fibrer. Efter dammsugning, moppa golvet med en lämplig rengöringsprodukt för att ta bort fläckar och ge golvet en fräsch lyster.

2. Rengör möbler och ytor

Fortsätt med att rengöra möbler och ytor i vardagsrummet. Använd en mjuk trasa eller en mikrofiberduk fuktad med vatten eller en lämplig rengöringsprodukt för att torka av alla ytor. Var noga med att komma åt svåråtkomliga områden som hörn och skarvar. Ta bort eventuella fläckar eller spill och se till att möblerna är fria från damm och smuts.

3. Städa fönster och gardiner

Nästa steg är att rengöra fönster och gardiner. Använd en fönsterputs och en ren trasa eller tidningspapper för att få bort smuts och fläckar från fönsterrutor. Var noga med att rengöra både insidan och utsidan av fönstren. För gardiner, följ instruktionerna för tvätt och rengöring som anges på etiketten. Ta bort eventuell damm och fläckar och se till att gardinerna är fräscha och rena.

4. Organisera och avlägsna oordning

Avsluta städningen av vardagsrummet genom att organisera möbler och avlägsna eventuell oordning. Ta bort tidningar, böcker och andra föremål som inte hör hemma på vardagsrumsgolvet eller på soffbordet. Se till att alla föremål är ordentligt placerade och att vardagsrummet är snyggt och välorganiserat.

Genom att följa dessa steg kommer du att kunna hålla ditt vardagsrum i en ren och fräsch skick. Fortsätt läsa för att lära dig mer om effektiv husstädning i andra rum i ditt hem.#### Sovrummet

1. Byt sängkläder och lakan

Börja med att byta sängkläder och lakan i sovrummet. Ta bort de gamla lakanen och tvätta dem enligt anvisningarna på tvättetiketten. Se till att använda en fräsch och ren bäddmadrass och bäddkläder för att ge en ren och bekväm sömnmiljö.

2. Städa och dammtorka ytor

Fortätta med att städa och dammtorka alla ytor i sovrummet. Använd en lätt fuktad trasa eller mikrofiberduk för att ta bort damm och smuts från möbler, hyllor och andra ytor. Var noga med att komma åt svåråtkomliga områden och ta bort eventuella fläckar eller spill.

3. Rengör fönster och gardiner

Rengör fönstren både på insidan och utsidan med hjälp av en fönsterputs och en ren trasa eller tidningspapper. Se till att få bort smuts, fläckar och fingeravtryck för att få ett klart och rent fönster. För gardiner, följ tvätt- och rengöringsinstruktionerna på etiketten för att ta bort damm och fläckar.

4. Organisera och rensa kläder

Ta dig tid att organisera och rensa kläderna i garderoben. Sortera och vik kläderna på ett ordnat sätt och ta bort kläder som inte längre används eller passar dig. Detta kommer att göra det enklare att hitta kläder och hålla garderoben i ordning.

Genom att följa dessa steg kommer du att kunna upprätthålla en ren och organiserad sovrumsmiljö. Fortsätt läsa för att lära dig mer om effektiv husstädning i andra rum i ditt hem.

vår städfirma i kumla har erfaren städpersonal

Hemstäd – Anlita en städfirma för bäst resultat

Fråga vem som helst som anlitat en städfirma och de kommer att säga att det finns ingen bättre känsla än att komma hem till ett nyligen städat hem. Dagens familjer lever ett mer hektiskt liv än någonsin och med jobb, skola, sportaktiviteter, volontärprojekt, möten och allt annat som vi trycker in dagligen i våra liv, så finns det lite tid över till något annat. När du äntligen får lite tid över vill du då inte hellre spendera den med din familj istället för att rengöra toalettstolen?

Städning hemma – använd tiden klokt genom att anlita en städfirma

Vissa blir överraskade över hur billigt det är att anlita en städfirma som kan låta dig spendera värdefull tid med din familj istället för att städa. Att få hemmet städat är inte bara överraskande billigt utan det kan också skräddarsys för att passa just dina behov. Vill du bara få vissa områden i hemmet städade? Inga problem. Föredrar du en djuprengöring en gång i månaden? Det är också helt okej. Städfirmor i Kumla finns för att se till att kunden blir helt nöjd. En typisk städtjänst inkluderar damning och dammsugning av vardagsrummet, städning av köket och alla köksmaskiner inifrån och ut samt rengöring och sanering av badrummen. Men det finns också andra städtjänster såsom fönsterputsning och rengöring av kylskåpet tillgängliga om man vill.

Inte bara så bör städningen vara femstjärnig utan servicen också. En bra städfirma kommer att garantera att deras arbete kommer att göra dig nöjd. Det är också viktigt att du letar efter en städfirma som är licenserad och försäkrad, så att du ser till att du är fullt skyddad om en olycka skulle inträffa i ditt hem under städtillfället.

Så anlitar du rätt städföretag

När du har ringat in de städfirmor som finns tillgängliga i ditt närområde så kan du ringa dem för att få en offert efter dina specificerade behov. Priset kommer att variera beroende på ett antal saker inklusive storleken på ditt hem och hur många rum du vill ha städade, vilka städtjänster du beställer och hur ofta (veckovis, månadsvis etc.). Men en bra städfirma i Kumla kan arbeta efter alla olika budgetar och folk blir ofta överraskade över hur billiga dessa tjänster egentligen är.

För om vi ska vara ärliga, vårt liv är hektiska och städning är knappast på toppen av vår prioriteringslista. Varför inte låta en professionell städare göra det och du kan spendera din värdefulla fritid på att göra saker som du borde göra. Såsom slappna av med dina vänner och din familj. Detta är också en väldigt bra present. Vilken present är bättre för en nyss hemkommen nybliven mamma eller för det nygifta paret än ett nyligen städat hem? Ring idag för att få en offert och hitta en städfirma som passar din budget och livsstil. För när allt kommer omkring, tid är pengar och DIN tid är ovärderlig.

3 kategorier av flyttfirmor

Det är lätt att flytta många och stora saker till din nya bostad om du anlitat en flyttfirma. De som valt att göra detta har sällan några problem med att flytta alla sina saker. Men vissa väljer hellre att flytta själv med hjälp av en hyrd flyttbil. Detta är ett hektiskt projekt att ta sig an, och om man hellre vill flytta utan problem så är det alltid bättre att anlita en flyttfirma. Men, att lyckas anlita en pålitlig och väl ansedd flyttfirma är inte alltid så enkelt som det låter. Det kräver hårt arbete för att få en lyckad flytt.

Några grundläggande saker om flyttfirmor

Man kan dela upp flyttfirmorna i tre kategorier. Om du själv vill både lasta på och av, samt även packa ner dina saker, så bör man titta på en flyttfirma som erbjuder olika tjänster för sig själva. Sedan finns det också de flyttfirmor som gör allt åt dig, packar, lastar på och lastar av. Därefter finns det också de flyttfirmor som specialiserat sig på att endast hyra ut flyttbilar och lastbilar. Då måste man själv både packa och lasta på och av på egen hand. Man får också köra flyttbilen själv. Vilken slags flyttfirma du väljer är helt upp till dig och bör baseras på de krav du har samt budget.

så väljer du rätt flyttfirma för din flytt

Kostnaden för flytten kommer också att skifta beroende av olika faktorer. Det kan vara skillnaden i pris mellan flyttfirmorna, hur mycket som du behöver flytta, hur många personer du hyr in att packa och flytta åt dig, hur många timmar det tar för flytten och hur långt det är mellan det gamla hemmet och det nya. Allt detta tillsammans kommer att bestämma ditt pris. Något annat som är viktigt del av slutpriset är vilken försäkring du väljer. Ett av alternativen är en försäkring som täcker om någon av dina saker går sönder under flytten. Om man anlitar en flyttfirma som gör allt åt dig under flytten kommer det vara dyrare än att anlita någon av de andra två. Det billigaste är nog att bara hyra en flyttbil och göra allt själv. Det sänker verkligen kostnaderna.

Innan du väljer vilken flyttfirma du ska anlita så bör du vara medveten att det finns bedrägeri även inom denna bransch. Det finns firmor som chockhöjer ditt pris helt plötsligt på flyttdagen. Även om det sällan inträffar så är det viktigt att man vet om att det kan hända. Men de flesta flyttfirmor har redan sitt rykte innan du kommer i kontakt med dem, och det är din skyldighet att sätta dig in i det. Det viktigaste att komma ihåg då du anlitar en flyttfirma är att du får din offert både skriftlig och undertecknad. Se till att du läser deras omdömen både på olika oberoende siter och deras egna för att upptäcka eventuella klagomål innan du skriver på kontrakt med dem.

Om du gör ditt jobb rätt så kan du snart ringa in några toppalternativ och endast be dem om offerter. Jämför dem sedan mot varandra tillsammans med vilka tjänster de erbjuder. Bestäm dig sedan för vilken flyttfirma du kommer att anlita baserat på vad du behöver och hur firman kan tillgodose det.

Vårstädning av kontoret – Guide till en storstädning

Vintern är över och hand i hand med vårens intåg så går ännu en förkylningsperiod till ända. Tyvärr så kan många av vinterns bakterier fortfarande gömma sig på olika ställen av ditt kontor, där de bara ligger och väntar på att infektera nästa ovetande person som kommer i kontakt med dem.

Tips för en hälsosam vårstädning av kontoret: fokusera på bakterietäta områden

så storstädar du kontoret till vårenÄven fast ett städat, rent och organiserat kontor alltid är bra för att hålla arbetsmiljön hälsosam, så kan en extra vårstädning på de rätta ställena fräscha upp hela kontoret ytterligare. Detta är ett utmärkt tillfälle för att fokusera städningen på de ställen där bakterierna mest troligt ligger och lurar.

Personalrummet/Köket

Detta är platsen där all personal hanterar mat, dryck och mellanmål, så det är viktigt att man håller det så rent som möjligt. Ditt personalrum och diskbänk har sannolikt den största grogrunden för bakterier än någon annan plats förutom badrummet. Man bör vara särskilt noggrann med att desinfektera diskbänken, kranen, svampar, köksbänkar, besticklådor samt skåphandtag. Kylskåpet bör få en djuprengöring och all bortglömd mat slängas. Glöm inte att rengöra kaffemaskinen också då denna är känd för att vara extra attraktiv för bakterier.

Badrummet

Man tänker oftast på toalettstolen som det mest bakterieinfekterade stället i hela badrummet, men andra ställen som man ofta rör och tar på kan faktiskt innehålla fler bakterier. Även fast det är särskilt viktigt att hålla toalettstol och handfat rena, så bör man också ägna lite extra uppmärksamhet på de andra ställen som man tar på, såsom kranar, dörrknoppar, tvålpumpar samt handtorkshållare.

Receptionen

Detta är stället som tar emot mest folk av hela kontoret och gör det således extra benäget att samla upp bakterier. Besökare går in och ut hela dagen och introducerar hela tiden nya hot för de anställdas hälsa. Alla möbler och övrig inredning i er reception bör därför alltid hållas rena. En pumpflaska med desinfektionsmedel på receptionsdisken erbjuder alla besökare ett smidigt sätt att döda bakterier, och inte bara på väg in på ditt kontor, utan också på väg ut efter att de bläddrat i tidningar från väntrummet.

Skrivbordet

Varför skulle skrivbordet vara ett ställe där man bör oroa sig för bakterier? Jo, därför att detta är stället dit man oftast går först då man kommer till kontoret, eller dit man återvänder efter att ha varit på toaletten eller i personalrummet. Bakterierna man har med sig sprider sig över hela skrivbordet, till tangentbordet, musen, telefonen, stolarna och övrigt kontorsmaterial.

Många gillar också att äta mat och mellanmål vid skrivbordet, så att desinfektera hela skrivbordet, och då speciellt tangentbordet och musen, kan hjälpa att motverka att bakterierna sprider sig.

En enkel kontorsstädning och en djuprengöring med hjälp av en vaktmästare för eventuella reparationer får varje företag att se fräschare ut. Även fast inget kontor är helt fritt från bakterier så kan dessa tips hjälpa dig till en renare, hälsosammare och mer väldoftande arbetsmiljö för alla. Om det inte finns tillräckligt med personal för att hjälpa till med städningen överväg då att anlita en professionell städfirma för en djuprengöring varje kvartal eller för en mer regelbunden allmän städning.

Så rengör man tegelvägger

Det finns ett fundamentalt problem med att rengöra tegelväggar, och det är hur den ser ut med den tuffa texturen som är så vanligt på tegelväggar. På grund av dess textur på ytan så kommer du ofta att hitta beläggningar av mycket olika saker, såsom damm, på tegelväggen.

Hur man rengör tegelväggar

rengör dina tegelväggar enkelt
Tegelrengöring som är enkel och effektiv

Naturligtvis så kommer det tegel som sitter på utsidan av ditt hem ta mer stryk än det som sitter på insidan av hemmet. Så det bör inte komma som en överraskning att höra att det tegel som sitter på utsidan behöver en rutinenlig rengöring mycket oftare än det som sitter inomhus. Detta på grund av alla de olika väderelement som teglet utomhus måste kämpa emot och utsätts för.

Även om teglet på utsidan av ditt hem blir smutsigare mycket fortare, så är rengöringsprocessen faktiskt mycket enklare. Det du rent generellt behöver göra för att få bort allt smuts och grus är att helt enkelt spola av den med vattenslangen och vanligt vatten. Ibland kan du vilja använda ett rengöringsmedel med natriumfosfater, såsom TSP, för att få bort den smuts som är svår att komma åt, då det är ett extremt effektivt rengöringsmedel som ofta används på tuffare material, såsom tegel, men se till att du är försiktig då du använder det.

En annan effektiv metod för att rengöra tegel är att använda ammoniak. I detta fall behöver du bara blanda lite ammoniak med vatten och applicera på tegelstenarna för att få bort smutsen. Det är en väldigt effektiv metod, men precis som när man använder TSP, var säker på att du är extra försiktig då du hanterar det.

Även om det kanske ser ut som att ytorna på tegelstenarna som man hittar inne i hemmet är fria från underhåll jämfört med de ute, så är det helt enkelt inte sant då den porösa ytan av teglet som sitter på insidan hemmet faktiskt gör den precis mottaglig för smuts och damm, som det tegel som sitter på utsidan. I denna situation så skulle det uppenbarligen vara ett misstag att använda en högtryckstvätt, så försök hellre med en rengöring för hand som också kommer att bevara den röda färgen på tegelstenarna.

En av de mindre kända metoderna för att rengöra tegel är att använda en kemikalie som heter borsyra. Doppa en handduk i lite av denna syra och tyckt hårt och stadigt mot tegelväggen. Detta kommer med säkerhet att få bort alla oönskade beläggningar på ditt tegel.

Precis som namnet redan hintar om, så kan borsyra vara rätt farligt att arbeta med. På grund av detta så är det alltid en bra idé att åta de rätta försiktighetsåtgärderna innan man använder det, för att se till att man inte blir skadad. Dessa försiktighetsåtgärder inkluderar att använda skyddande glasögon och handskar som ser till att du inte skadas av borsyran.

Kom ihåg att det i slutändan är upp till dig att bestämma vilken metod som är bäst för din vägg. Om du inte har särskilt smutsiga och dammiga väggar så kommer du säkert att vilja undvika de mer extrema metoderna som att använda borsyra eller en högtrycktvätt.

Städtips från städare Linda på Flyttstädning Kumla